Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Росією курсує інформаційно-пропагандистський потяг, що розповідає про скрєпи та “перемогу” над коронавірусом

    31 травня 2021 року спеціальний потяг Міністерства оборони Російської Федерації зробив зупинку на залізничному вокзалі міста Тинда, яке відоме як “столиця Байкало-Амурської магістралі”.

    “Телепорт.РФ” інформує, що потяг курсує територією Росії в рамках інформаційно-пропагандистської акції “Ми – армія страни! Ми – армія народа!”.

    З нагоди прибуття спецпотягу, відбувся урочистий мітинг, на якому виступили представники муніципальної влади, Російської православної церкви та інші пропагандисти.

    Воєнний ешелон Міноборони складається з 17 вагонів, кожен з яких має індивідуальне оформлення та тематику експозиції. Кожен бажаючий може ознайомитись з новітніми скрєпами РФ, до яких відносять історію та сучасні досягнення Збройних сил Росії, а також, розвиток юноармісйького руху, який, не зважаючи на велику кількість спільних рис, все ж не варто плутати з гітлер’югендом.

    Фото взято з Телепорт.РФ

    Окремо варто відзначити вагон, тематика якого, не зважаючи на серйозність подачі, доцільно було б віднести до жанру фантастики. Експозиція “Побєда над нєвідімим врагом” являє собою мультимедійну систему з роликами та презентаціями, що розповідають про “перемогу російських військових медиків” над коронавірусом.

    Коли російські військові медики встигли здобути перемогу над коронавірусом, наразі не повідомляється. Це могла б бути новина, яка просто зобов’язана не сходити з передових шпальт світових ЗМІ. Але, як і більшість інших перемог Росії, вказана “звитяга” виявляється всього лишень пафосною заявою.

    Організатори пропагандистської акції планують, що потяг перетне всю Росію – від Москви до Владивостоку, зробивши зупинки у 51 населеному пункті. У Кремлі мають сподівання, що така кампанія об’єднає народ і буде протистояти історичним фальсифікаціям, які міцно засіли у свідомості російських можновладців.

    І як родзинка на торті – до видовища вирішили додати дещицю хліба: на привокзальній площі міста Тинда всіх відвідувачів частували солдатською кашею. Чи здатний виправдати сподівання Кремля на об’єднання російського народу спецпотяг Міноборони, наразі не відомо.

    Найсвіжіше

    Популярне