Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    З нагоди 30-річчя перебування у списку ЮНЕСКО у Софійському соборі відкрили виставку унікального іконопису

    1990 рік став знаковим для української держави – Національний заповідник “Софія Київська” та Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” стали першими об’єктам нашої країни, які було внесено до списку Всесвітньої спадщини Юнеско.

    З нагоди вшанування цією безперечно визначної події, в хорах Софійського собору відбулось відкриття виставки іконопису “Український живопис ХVІІІ століття”, яка відкриває унікальний і різноманітний світ музейних предметів, що є цікавою та цінною складовою історії Русі-України, а також важливою сторінкою історії всього людства.

    Про це йдеться у повідомленні на сторінці “Софії Київської” у Фейсбук.

    Виставку сформували з експонатів фондів Національного заповідника “Софія Київська” та Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”. Сама ж експозиція своїм змістом демонструє спорідненість двох визначних архітектурно-історичних об’єктів на теренах України.

    Організатори та учасники відкриття виставки одноголосно стверджують, що такі події не лише демонструють надбання нашої нації, але допомагають краще пізнати історію, без якої немає майбутнього.

    Найсвіжіше

    Популярне