Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Поки в Україні так звана «УПЦ» розповідала про гоніння, у Криму вона відсвяткувала день Чорноморського флоту РФ

    Поки в Україні так звана «Українська православна Церква» (РПЦвУ) розповідала про гоніння, у тимчасово окупованому Росією Криму та ж сама релігійна організація відсвяткувала день Чорноморського флоту РФ разом із російськими військовими та представниками окупаційної влади.

    Про даний злочин гордо звітує офіційний сайт «Севастопольського благочиння УПЦ МП» (РПЦвУ).

    Так, 13 травня в Катерининському сквері відбувся урочистий мітинг, присвячений 238-річчю від дня заснування Чорноморського флоту Російської Федерації.

    У заході взяли участь командувач Чорноморським флотом РФ віцеадмірал Ігорь Осипов, окупаційний губернатор міста Михайло Развожаев, благочинний Севастопольського округу РПЦвУ протоієрей Сергей Халюта, керівник військового відділу Сімферопольської і Кримської єпархії “УПЦ МП” (РПЦвУ) протоієрей Дмітрій Кротков, представники військового духовенства, військовослужбовці, ветерани, жителі Севастополя.

    Командувач Чорноморським флотом Російської Федерації Ігорь Осипов «побажав всьому особовому складу і цивільного персоналу флотських підприємств і організацій подальших успіхів у праці на славу Росії», – повідомили на сайті РПЦвУ.

    Присутні поклали вінки й квіти до пам’ятника російській імператриці Катерині II.

    Нагадаємо, в Україні РПЦвУ як мантру повторює фразу про «гоніння» на них. Таким чином в Московському патріархаті намагаються зупинити хвилю переходів до ПЦУ, що розпочалась із надання Томосу ПЦУ та її визнанням рядом Помісних Церков.

    І в той час, як на неокупованій росіянами Україні РПЦвУ переконує у гонінні, в окупованому Криму вона всіляко співпрацює і співдіє російському агресору і “благословляє” російську зброю “на захист Росії”.

    Найсвіжіше

    Популярне