Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    За поширення ковіду? Моспатріарх Кіріл нагородив ігуменю Дівєєвського монастиря РПЦ

    Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) привітав намісницю Серафимо-Дівєєвського монастиря ігуменю Сергію (Конкову) у зв’язку з 75-річчям останньої, пише “Ахилла”.

    “Особливу вдячність хотів би висловити Вам за багаторічну ревну працю, спрямовану на відродження ввіреного Вашій опіці монастиря. Радісно відзначити що, з любов’ю приймаючи паломників, Ви спільно з сестрами намагаєтесь підтримати усіляку людину, яка приходить в Дівєєвську обитель, яка шукає спасіння і духовної втіхи”, – сказав Моспатріарх.

    Беручи до уваги заслуги ігумені та її ювілей, патріарх Кіріл (Гундяєв) нагородив її орденом княгині Ольги ІІ ступеня.

    Поряд з цим, “Ахилла” нагадує, що монастир, який очолює ігуменя Сєргія (Конкова), минулої весни, аж до моменту примусового закриття на карантин обителі, порушував санітарні норми, звершував богослужіння за участі великої кількості вірян та паломників. У підсумку, такі дії духовенства стали причиною тотального захворювання сестер, включаючи і самої ігумені, на коронавірусну хворобу. При цьому, статистику захворюваності робітників монастиря, парафіян та паломників ніхто не досліджував.

    Водночас, поки хворих насельниць обителі намагались влаштувати у лікарні Арзамасу, Сарова та Нижнього Новгороду, саму ігуменю Сєргію (Конкову) транспортували гелікоптером до московської лікарні.

    Спалах захворюваності у монастирі скінчився смертю кількох насельниць.

    Після свого одужання, намісниця обителі записала відеозвернення, у якому не прозвучало ані слова покаяння. Традиційно для духовенства РПЦ, вона поклала всю відповідальність за трагедію на “Божу милість”.

    Також у виданні нагадують, у квітні минулого року Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) видав розпорядження, у якому встановив відповідальність церковних начальників за недотримання санітарних заходів безпеки.

    Як бачимо, у випадку з ігуменею, “відповідальність” означає “нагородження”. Імовірно, саме “наполеглива праця” служительки церкви, яка призвела до стрімкого поширення коронавірусу, була оцінена предстоятелем РПЦ, як варта відзнаки церковним орденом.

    На останок, “Ахилла” повідомляє, що 2018 року ули опубліковані документи, які підтверджують, що Конкова була завербована латвійським КДБ і співпрацювала із спецслужбою під псевдонімом “Вероніка”.

    Найсвіжіше

    Популярне