Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Губернатору Каліфорнії суд заборонив дискримінаційні закриття храмів через COVID-19

    Цього тижня окружний суд Каліфорнії схвалив врегулювання позову церкви Harvest Rock Church до губернатора Гевіна Ньюсома. Суд заборонив губернатору застосовувати дискримінаційні обмеження на богослужіння через карантинні обмеження.

    Про це повідомляє www1.cbn.com

    Відповідно до судової угоди, дискримінаційні обмеження богослужінь та релігійних зібрань більше не можуть застосовуватися до церков та культових місць.

    Губернатор також повинен заплатити адвокатам, що представляли церкву, $ 1 350 000 для відшкодування адвокатських та інших витрат. Ньюсом – перший губернатор США, з яким так суворо повелись судді у питанні заборони богослужінь під час карантину.

    Поки уряд США дозволяв діяльність продуктових магазинів, складів, супермаркетів, транспортування тощо, губернатор Каліфонії Гевін Ньюсом антиконституційно припинив релігійну діяльність.

    Суд також постановив застосовувати до церков однакові карантинні обмеження, як і до іншої критичної інфраструктури.

    Harvest Rock Church почала судитись із мером Каліфорнії, ще з минулого літа.

    Як повідомляв Голос Америки, у Каліфорнії зібрали достатню кількість голосів (600 тисяч), для відставки губернатора. Дострокові вибори повинні відбутись цієї осені.

    «Підписи за відставку губернатора його противники почали збирати торік. Але обертів рух набрав після того, як Ньюсом, який першим з американських губернаторів ввів карантин, і закликав людей сидіти вдома – сам (в листопаді) відправився на звану вечерю з друзями», – йдеться у виданні.

    Згідно з даним Нью-Йорк Таймс в Каліфорнії пік захворюваності на коронавірус був у період грудня 2020 – січня 2021 року. Станом на останній місяць спостерігається спад. За останні дні зафіксовано близько півтори тисячі нових випадків, тоді як в січні 2021 року, щодня їх налічували в середньому до 45 тисяч.

    Знімок з екрана

    Найсвіжіше

    Популярне