Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    «Пандемія – це явище, яке не буде тривати постійно» – предстоятель ПЦУ на зустрічі з молоддю

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній на неформальній зустрічі з молоддю у Тернополі відповідаючи на їхні запитання запевнив, що пандемія коронавірусу не триватиме постійно. Митрополит пояснив, як бути тим молодим людям, плани яких зруйнувала пандемія.

    «Пандемія – це явище, яке не буде тривати постійно. І поступово ми виходимо з цього стану. Ми повинні навчитися жити в такій ситуації з дотриманням норм заради нашої безпеки. Це не завжди просто, але цей час ми можемо використовувати для того, щоби вдосконалюватися. Ми не повинні падати духом, а маємо укріпити його й робити все для того, щоби в майбутньому було краще. Бо що виявила пандемія? Коли ми пройшли певний етап випробування, то зрозуміли, наскільки важливим для нас є спілкування з людьми й особисті зустрічі. Можливо, ми будемо цінувати більше цей час, який надається для безпосереднього спілкування», – сказав митрополит Епіфаній, цитує сторінка митрополита у Фейсбуці.

    Предстоятель Православної Церкви України також дав поради випускникам.

    «Коли ми навчаємося у закладі вищої освіти, то звикаємо до своїх викладачів, стаємо єдиною університетською родиною. Тут ми отримуємо любов і знання, які в майбутньому будемо використовувати на благо іншим. І дуже важко, коли ми завершуємо вчитися в навчальному закладі, покидати таку родину. Проте це не повинно нас зупиняти, навпаки – має давати сили й натхнення рухатися далі, зберігаючи добрі стосунки з нашими вчителями й викладачами, які заклали добру основу для нашого майбутнього».

    «Дорогі у Христі брати і сестри! Бажаю, щоби ви досягали все нових і нових вершин, бо меж для вдосконалення ніколи немає. Ми можемо збагачуватися і науково, і духовно, і далі зростати у своїй силі. Нехай Господь благословляє нашу молодь!», – підсумував митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Нагадаємо, у Тернополі митрополит Епіфаній звершив освячення храму Свято-Троїцького духовного центру. Також митрополит Епіфаній спільно із тернополянами помолився за хворих дітей. У цьому ж місті він зустрівся зі студентами Тернопільського національного медичного університету.

    Найсвіжіше

    Популярне