Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній зустрівся зі студентами Тернопільського національного медичного університету

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 травня під час першосвятительського візиту до Тернопільщини зустрівся зі студентами Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського.

    Предстоятеля ПЦУ супроводжував керуючий єпархією архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Радію з того, що ми маємо можливість поспілкуватися офлайн, тому що після року посилених карантинних обмежень сьогодні ми все ж таки можемо зустрітися, поспілкуватися. Однак ми повинні бути мудрими, пильними і відповідальними далі, бо бачимо, що ця невидима і небезпечна хвороба все ж таки не полишає ніяк ні нашу Україну, ні весь світ, який тепер потерпає від небезпеки. Тому ми мусимо насамперед навчитися жити в таких умовах», – сказав Митрополит Епіфаній у вітальному слові.

    Предстоятель Православної Церкви України закликав молодь бути відповідальною. «Викликів багато, але якщо ми будемо солідарними та відповідальними, будемо мати віру в Бога й проситимемо в Нього про те, щоби Він допомагав і сприяв нам далі, то побачимо, що в одну мить може змінити все. Бо по вірі Бог творить чудеса саме через людей», – зазначив митрополит Епіфаній.

    Блаженнійший митрополит Епіфаній відповів на запитання молоді та побажав майбутнім лікарям досягати все нових і нових вершин, збагачуватися і науково, і духовно, і далі зростати від сили до сили.

    Після завершення спілкування зі студентами відбулася церемонія вручення диплома Почесного професора Тернопільського національного медичного університету Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

    Предстоятель висловив вдячність за високу відзнаку та нагородив ректора університету Михайла Корда орденом святого архістратига Михаїла II ступеня.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній вшанував пам’ять десятків тисяч жертв геноциду кримськотатарського народу.

    Найсвіжіше

    Популярне