П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті єпископ ПЦУ благословив учасників військово-патріотичної гри «Карпатський Щит» 

    Єрарх Православної Церкви України єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор (Бедь) благословив учасників військово-патріотичної гри «Карпатський Щит».

    Про це йдеться на офіційному сайті єпархії ПЦУ.

    22 травня в приміщенні Негровецького ЗЗСО І – ІІІ ступенів імені Василя Росохи єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор (Бедь) відслужив молебень за мир і благополуччя в Україні, за подолання згубних хвороб і вірусів, благословив всіх учасників військово-патріотичної гри «Карпатський Щит» та подарував кожному із них (учням, вихователям та інструкторам) богословську літературу (Біблії) українською мовою. Напередодні візиту, владика Віктор Бедь, також надав посильну фінансову допомогу організаторам даного військово-патріотичного заходу.

    Фото: keuapc.org

    В ході візиту єпископ Православної Церкви України Віктор виступив перед присутніми з короткою лекцією з історії боротьби українців Закарпаття за свою національну і державну незалежність, бажання жити у складі єдиної української нації та Соборної України в 1918 – 1944 рр., та про героїчну історію проголошення Карпатської України та її боротьби з пронацистським окупаційним режимом Королівства Угорщини на чолі із регентом Міклошем Горті в 1938/1939 – 1944 рр.

    Військово-патріотичну гра «Карпатський Щит» проводилася в рамках заходів регіональної програми «Молодь Закарпаття» на 2021 – 2025 рр. Цього року гра проводилась 21 – 23 травня 2021 р., на базі Негровецького закладу загальної середньої освіти І – III ступенів імені Василя Росохи Хустського району Закарпатської області.

    Фото: keuapc.org

    Головна мета даного військово-патріотичного заходу – перевірка та набуття нових знань і вмінь шкільної молоді, яка займається у військово-патріотичних гуртках.

    Протягом трьох днів учасники гри прослухали тематичні лекції, таборування у лісі, проведення змагань зі снайпінгу, радіообміну, корегування, кидання гранат і фізичної підготовки, здійснили автономний похід лісом в умовах несприятливих погодних умов. Також інструктором Владиславом Швицем та його побратимами по АТО було проведено вишкіл по збиранню автомата калашнікова і тактичної медицини.

    В рамках вивчення правдивої історії боротьби української нації за національну і державну незалежність України в ХХ столітті, учасники гри переглянули документальний фільм з історії проголошення Карпатської України та її боротьби із пронацистським окупаційним режимом Королівства Угорщини (1938/1939 – 1944).

    Фото: keuapc.org

    Найсвіжіше

    Популярне