Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Іларіон закликав захищати кордони Московської Церкви в Україні

    Митрополит Російської православної церкви, глава Відділу зовнішньо-церковних зв’язків (ВЗЦЗ) Іларіон(Алфеєв) розповів про найголовніші задачі очолюваної ним структури.

    У інтерв’ю для “Российской газеты“, на яке посилається офіційний сайт Моспатріархії митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв) порівняв свій відділ Зовнішньо-церковних зв’язків із Прикордонною службою і назвав однією із основних задач захищати кордони Московської Церкви в Україні, які нібито порушив Вселенський патріархат, коли надав Томос про автокефалію Православній Церкві України.

    «Діяльність ВЗЦЗ можна порівняти зі служінням прикордонників: ми покликані охороняти зовнішні рубежі нашої Церкви. Найважчим викликом, […] стали антиканонічні дії Константинопольського Патріарха, який своїм визнанням розкольників в Україні […] зруйнував відносини з Московським Патріархатом […]», – сказав митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв).

    На думку митрополита Московського патріархату, надання автокефалії ПЦУ зруйнувало відносини із Московським патріархатом і стало «головним викликом для РПЦ», але його відділ – ВЗЦЗ – «сприяє виробленню можливих шляхів виходу з цієї важкої ситуації».

    Таким чином митрополит Московського патріархату Іларіон ще раз підтвердив що в Україні існує Російська православна Церква із центром в Москві, яку він назвав «нашою». Аналогічно РПЦвУ назвав і президент Росії Владімір Путін.

    Нагадаємо раніше митрополит РПЦ Іларіон закликав Путіна висловитися про «зовнішньополітичні загрози». Також раніше глава «МЗС» РПЦ Іларіон висловлював думки, що ПЦУ може послабити Росію. 

    Найсвіжіше

    Популярне