П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Відомого капелана ПЦУ, офіційного учасника бойових дій, водій висадив із автобусу

    Капелана Православної Церкви України Дмитра Поворотного, який має дійсне посвідчення учасника бойових дій, водій висадив із автобусу.

    «Сьогодні о 8.45 на зупинці парк Сагайдак водій автобуса номер АЕ 8419 МА (перевізник “С.М.І.Т”) , маршрут 43- відмовив мені в пільговому проїзді. На моє прохання назвати прізвище – агесивно відмовився, при спробі його сфотографувати- реагував агресивно, намагався вибити телефон, коли я вийшов з автобусу, щоб сфотографувати номер – водій вчиняв на мене наїзд, щоб завадити це зробити, але я сфотографував номер», – написав капелан Дмитро Поворотний.

    Він додав, що додзвонився на гарячу лінію міськради, розповів про цей випадок, на що оператор, сказала, що водій діє на виконання постанови протоколу № 30 Комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня у м. Дніпро щодо введення «пільгового часу» в громадському транспорті, а тому він (водій) вчиняє правильно.

    «Також подзвонив в Поліцію, а найближчим часом напишу письмову заяву», – йдеться у дописі капелана Дмитра Поворотного.

    Також капелан ПЦУ навів пряму мову спеціаліста Департаменту транспорту Дніпровської міськради Івана Васючкова: «У кожного підприємства є внутрішні інструкції водіям щодо того, що родини героїв та учасники АТО та ООС провозяться без обмежень по пільговому проїзду. Вони мають перевозитись цілодобово без обмежень, тобто водій, він навіть звільнений не через те, що він відмовив чи не відмовив, а через свою поведінку».

    В кінці допису військовий священник зазначив, що не вимагає звільнення водія, що не захотів його везти після пред’явлення посвідчення УБД.

    Дмитро Поворотний на війні із самого її початку. У 2014 році він поїхав до бойовиків терористичних організацій «Л/ДНР» і забрав тіла убитих українських воїнів.

    Найсвіжіше

    Популярне