Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ отримала судовий дозвіл на затримання підозрюваного у державній зраді Тараса Козака

    Печерський районний суд міста Києва надав дозвіл на затримання народного депутата України від проросійської політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” Тараса Козака. Відповідне клопотання було подане слідчими Служби безпеки України та погоджене Генеральним прокурором України.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті СБ України.

    Відомо, що співробітники української спецслужби оголосили Тараса Козака у розшук після того, як 11 травня йому та іншому народному депутату, куму Путіна Віктору Медведчуку було оголошено про підозру.

    Обидва політики обґрунтовано підозрюються у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму за ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

    В СБ України запевняють, що мають аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці вказаних осіб з країною-агресором.

    Нагадаємо, 13 травня цього року Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Віктору Медведчуку – політика відправили під домашній арешт до 10 липня з правом застави в розмірі 300 мільйонів гривень.

    Щодо імовірного місця перебування Тараса Козака відомо, що кум Путіна Медведчук заявляв журналістам про те, що Козак проходить лікування на території Республіки Білорусь.

    Найсвіжіше

    Популярне