П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Прессекретар Путіна Пєсков визнав, що Сталін та Гітлер були союзниками

    Прессекретар президента Російської Федерації Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков, під час спілкування з журналістами, заявив, що заперечувати наявність двосторонніх відносин Москви та Берліну напередодні Другої світової війни не можна, пише “Российская газета”.

    Водночас, речник Кремля назвав “блюзнірством” спроби покласти на Росію провину за початок війни.

    “Одна справа ми говоримо про двосторонні відносини, які не можна заперечувати, документи та додатки до них не є таємницею, це все було і ніхто відхрещуватись від своєї історії не збирається. Але хоч якимось чином покладати початок Другої світової війни на Росію – це блюзнірство, і це з юридичної точки зору тепер зафіксовано в законі”, – заявив Пєсков.

    На думку путінського прессекретаря, у той час, коли “ворожі до Росії” держави дозволяють собі ототожнення ролі Москви та Берліну у розпалюванні Другої світової війни, російська влада прагне захистити суспільне життя Росії від таких “катастрофічних ототожнень”.

    Проте з іншого боку Пєсков ніяк не прокоментував Польську кампанію 1939 року. Саме ця військова операція збройних сил Німеччини та Совєтського Союзу проти Польщі поклала початок Другій світовій війні.

    Кампанія була розпочата Німеччиною 1 вересня 1939 року, а 17 вересня у конфлікт втрутилась Москва як фактичний союзник нацистської Німеччини – Червона армія окупувала східні області Польщі.

    Відповідно до секретного доповнення до Договору про ненапад між Німеччиною і Совєтським Союзом територія Польщі була поділена між Третім Рейхом та СССР.

    Чи є блюзнірством заперечення факту збройної агресії та окупація частини Польщі совєтськими військами? На це питання Пєсков завбачливо не відповів.

    Найсвіжіше

    Популярне