П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські “православні” агенти намагаються розхитати ситуацію в США. Ідентичний сценарій відпрацьований у Франції

    “Духовний фронт” раніше писав, як 28 квітня французький правий щотижневик Les Valeurs Actuelles опублікував відкритого листа групи двадцяти генералів у відставці та понад тисячі офіцері, у якому вони попередили президента республіки Емманюеля Макрона про невідворотний державний переворот та громадянську війну у державі.

    Вказана подія містила чимало ознак інформаційної спецоперації Кремля та російських спецслужб, особливо якщо звернути увагу на той факт, що ситуацію намагався розігнати в інформаційному просторі фігурант “Миротворця”, проросійський пропагандист, “православний” агент Алєксандр Бориславскій (“Вознєсєнській”, “Пасічнік”).

    Минуло не так багато часу, як сценарій спецоперації повторився, щоправда, цього разу її мішенню стали Сполучені Штати Америки.

    Так зокрема, російський “воєнкор” Юрій Котьонок оприлюднив у власному телеграм-каналі інформацію про те, що група генералів США у відставці висловили стурбованість через психічний стан американського президента Джо Байдена.

    “Нація в глибокій небезпеці. Ми боремось за виживання. Не можна ігнорувати психічний та фізичний стан Головнокомандувача”, – написав воєнкор і додав, що 124 генерали у відставці констатували запуск адміністрацією Байдена повномасштабної атаки на конституційні права громадян. При цьому, Котьонок у специфічній формі оголосив, нібито багато американців обговорюють ознаки старечого недоумства у американського лідера, який не витримає конкуренції з Путіним.

    Дещо пізніше Юрій Котьонок сам же провів паралелі з ситуацією у Франції.

    “Спочатку військові у Франції виступили з застереженням свого уряду про прийдешню расову війну. Тепер 120 військових США поставили під сумнів фізичне і духовне здоров’я Байдена. Можливо, йде підготовка громадської думки до введення воєнної диктатури в США”, – написав він.

    Тут варто нагадати, що російські воєнкори, як правило, працюють за вказівкою, прямою чи опосередкованою, Головного розвідуправління Міноборони Російської Федерації.

    І, як на підтвердження думки про “російський слід”, тему “американських генералів” підхопив інший російський агент – Алєксандр Бориславскій (Вознєсєнскій).

    “Це пісня. Генерали США сумніваються у психічному здоров’ї Байдена. Терміново потрібно, щоб найближчий соратник Байдена – Папа Римський Франциск, оголосив їм анафему”, – написав Бориславскій на власному телеграм-каналі.

    Раніше “православний” Бориславскій зненацька зацікавився не зовсім релігійною темою щодо ситуації у Франції, і от тепер, так само зненацька він коментує не зовсім релігійні події в США.

    Невже співпадіння? Звісно ж ні. Першочерговість виконання команд Кремля для російської агентури ще ніхто не відмінив.

    Найсвіжіше

    Популярне