Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відзначив прикордонників та дружин військових священників церковними медалями

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній відзначив церковними нагородами капеланів-прикордонників і дружин військових священників, які й самі служать у війську та представників Державної прикордонної служби України.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    У зустрічі, що відбулася 13 травня в актовій залі Київської православної богословської академії, також взяв участь голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко).

    Звертаючись до присутніх митрополит Київський і всієї України Епіфаній наголосив на важливій ролі жінки навіть у такій справі, як захист Батьківщини.

    «Радий сьогодні відзначити тих, хто докладає зусиль для захисту кордонів нашої держави. Ваше служіння полягає у збереженні спокою і миру задля блага ближніх, тож це благородна справа, яка відповідає християнським чеснотам», – зокрема зазначив Його Блаженство.

    Медаль є символом нашої шани та вдячності, в неї вкладені усі емоції та почуття, які ми виявляємо не лише словами. Це і подяка за кожну мить, проведену в молитві, за кожну дію, спрямовану на захист нашої держави та мирного життя багатьох українців, – йдеться на сторінці митрополита Епіфанія у Фейсбуці.

    Найсвіжіше

    Популярне