П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Влада Росії намагається використати стрілянину в Казані для насадження державної ідеології

    Російська влада у специфічний спосіб намагається використати казанську трагедію 11 травня, коли, як відомо, 19-річний хлопець-програміст Ільназ Галявієв назвав себе “богом” і розстріляв восьмеро учнів казанської гімназії і вчительку. З вуст можновладців прозвучала ідея негайного запровадження державної ідеології, пише “Znak”.

    Зокрема, уповноважена з прав дитини Татарстану Іріна Волинєц заявила, що причиною нападу студента на навчальний заклад, у результаті якого загинуло 9 осіб і більше 20 було поранено, стала “абсолютна відсутність державної ідеології”.

    “Поки не буде державної ідеології, поки діти не будуть зайняті позаурочно так, як це було в СРСР, якщо ми зараз кардинально не змінимо нашу систему, то, на жаль, ситуація буде повторюватись”, – заявила чиновниця в етері youtube-каналу “Соловьев Live”.

    При цьому, Волинєц розповіла, що сім’я студента-стрільця була фінансово забезпеченою, однак, на рівні особистих відносин контакту з батьками у юнака не було. На додачу, через затяжний конфлікт Ільназ Галявієв виїхав з помешкання батьків і “якось жив окремо”.

    Уповноважена з прав дитини Татарстану, на жаль, не роз’яснила яким саме чином державна ідеологія та позаурочна активність дітей повинні викорінити проблему конфліктів між дітьми та батьками, втім, тезисами про держідеологію на каналі “Соловьев Live” давно нікого не здивуєш.

    А от що насправді повинно дивувати і турбувати, так це той факт, що російські можновладці цинічно використовують людську трагедію для просування власної зацікавленості у державній ідеології, яка дозволить їм “освоїти” ще більшу кількість бюджетних коштів, породити просто нечувану кількість заборон та тотальну атмосферу доносів, в результаті яких можна буде наповнити всіма незгодними громадянами новітні концтабори та в’язниці.

    Якщо ж озвучені Іріною Волинєц слова є її особистою думкою, то варто нагадати, що доведення себе до стану крайнього збудження ностальгією за совєцьким союзом бажано виконувати, все ж таки, перебуваючи наодинці, а не у прямому етері youtube-каналів.

    Найсвіжіше

    Популярне