Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині пограбували храм УГКЦ

    У Світлий тиждень у селі Райнова на Самбірщині Львівської області обікрали храм УГКЦ. Зловмисники вдерлись через вікно до храму і викрали хрест, звіздицю від Євхаристійного набору і гроші, повідомляє ЛМН.

    У ЗМІ не вказано, до якої конфесії належав храм, але в відкритому реєстрі в цьому селі є лише громада УГКЦ. З цього можна зробити висновок, що пограбували саме греко-католицький храм.

    «Вранці паламар, як звично, прийшов відкривати церкву перед Богослужінням. Дивиться, а драбина не на своєму місці. Вона зазвичай стоїть у підвалі. А ті, хто крав, виходить, знали про це і після злочину спокійно поставили біля храму. Далі паламар побачив розбите вікно. Всередині каміння, яким його вибивали. Побачив, що нема хреста, який ми ставили на престіл. Його вартість – близько 2 500 гривень», – розповідає парох громади Андрій Лінинський.

    Паламар одразу повідомив священника та церковне братство. Разом викликали поліцію. Слідчі зняли відбитки пальців з вікна, оглянули місце злочину.

    «Грошей у церкві було не багато. Напередодні Великодня мали різні потреби, то використовували їх. Було те, що люди пожертвували за Страсний тиждень. Можливо, десь тисяча-дві», – розповідає отець Андрій.

    Релігійна громада села Райнова невелика: близько 45 дворів, з яких у 10 мешкають старенькі хворі люди. За даними Вікіпедії, в селі мешкає близько 200 людей.

    Найсвіжіше

    Популярне