П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Бойовика Лусваргі, який воював на боці терористів “ДНР”, затримали у Бразилії з наркотиками за боєприпасами

    Бойовик терористичної організації “ДНР” Рафаель Лусваргі, який є бразильцем за походженням, був затриманий у себе на батьківщині – в муніципалітеті Президенти-Пруденті в Бразилії за зберігання боєприпасів та наркотичних речовин.

    Про це інформує “УНН”, посилаючись на видання “Globo”.

    Повідомляється, що поліція звернула увагу на двох чоловіків, які поводились неприродно побачивши правоохоронців. Під час перевірки, один з них повідомив неправдиві дані про себе, як пізніше з’ясувалося, ним і виявився Рафаель Лусваргі.

    На допиті підозрювані давали різну інформацію. Поліціянти з’ясували, що другий чоловік хотів купити у Лусваргі марихуану. Через деякий час бойовик зізнався в тому, що зберігає в своєму будинку кокаїн, боєприпаси і марихуану, а потім передав ключ і дозволив обшук.

    В ході обшуків, співробітники поліції виявили 25 кілограм марихуани, кокаїноподібну речовину і 350 боєприпасів калібру 9 мм. Лусваргі розповів поліції, що кілька тижнів тому погодився зберігати наркотики і боєприпаси в будинку на прохання інших осіб. За це бойовик отримував “платню” у розмірі 3 тисяч реалів на місяць (приблизно 570 доларів США).

    “УНН” нагадує, громадянин Бразилії Рафаель Лусваргі з вересня 2014 року по травень 2015 року брав участь в бойових діях проти сил АТО у складі 1-го мотострілецького батальйону “Вікінг” терористичної організації “ДНР”. Лусваргі був задіяний в підрозділах бойовиків в боях під Дебальцеве і районі Донецького аеропорту.

    2 травня 2019 року терорист був засуджений до 13 років позбавлення волі. 31 липня того ж року вирок набув чинності. Проте 29 грудня 2019 року Україна в рамках обміну передала бразильського бойовика проросійським організаціям, що діють на тимчасово окупованій території України.

    Найсвіжіше

    Популярне