Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін та Лукашенко стурбовані можливим членством України в НАТО: Диктатори зустрінуться для обговорення цієї “проблеми”

    “Останній диктатор Європи” Аляксандр Лукашенко провів телефонну розмову із своїм російським колегою Владіміром Путіним, пише “УНІАН” з посиланням на сайт президента Білорусі. Розмова стосувалась прагнення України членства у Північноатлантичному альянсі, що неабияк стурбувало офіційну Москву та Мінськ.

    У повідомленні йдеться, що під час розмови сторони приділили увагу ситуації в Україні, зокрема, налагодженню тісної співпраці Києва з Альянсом. Лукашенко і Путін домовились найближчим часом зустрітися, щоб обговорити “наявні проблеми, які стоять перед країнами”.

    “УНІАН” нагадує, на початку квітня під час телефонної розмови з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом президент України Володимир Зеленський назвав НАТО єдиним шляхом до закінчення війни на Донбасі. У Кремлі відреагували на це заявою, що членство в НАТО може лише погіршити ситуацію на Донбасі.

    За словами представниці Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марії Захарової, вступ України до НАТО нібито може призвести до “незворотних наслідків для української державності “та” масштабної ескалації” на південному сході країни.

    Найсвіжіше

    Популярне