Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ висловив стурбованість через надмірну войовничість політиків та суспільства Росії

    Неочікуване прозріння спіткало главу Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви митрополита Іларіона (Алфєєва) – архієрей в етері телеканалу “Россия-24” заявив, що надмірно войовничі та мілітаристські заяви окремих політиків і священнослужителів є безвідповідальними.

    Про це пише “Независимая газета”.

    Клірик зауважив, що в силу різних обставин сучасна молодь, яка навіть не може уявити тисячної долі жахіть війни, налаштована досить войовниче.

    “У багатьох втратилось уявлення про те, що війна – це зло”, – наголосив митрополит Іларіон (Алфєєв). При цьому, він зауважив, що Росія перемагала далеко не у всіх війнах, навіть більше, навіть перемоги не завжди приносили користь. У якості прикладу архієрей пригадав крах Російської імперії після Першої світової війни. Найголовніше те, “що війна – це біль, страждання, руйнування, кров і смерть” – сказав представник РПЦ.

    “Тому говорити про те, що нам війна не страшна, ми завжди вийдемо з війни переможцями, – це дуже безвідповідальні заяви”, – підвів підсумок митрополит Іларіон (Алфєєв).

    Найсвіжіше

    Популярне