Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ припинила діяльність ботоферми, метою якої була дестабілізація в Одесі під час травневих свят

    Співробітники Служби безпеки України викрили і припинили діяльність мережі інтернет-агітаторів та “ботоферми” в Одесі, які поширювали фейкову інформацію з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганди сепаратизму.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті української спецслужби.

    Правоохоронці встановили, що протиправну діяльність вчиняли п’ятеро одеситів, які, на замовлення кураторів, здійснювали зйомку, публікацію та поширення неправдивої інформації про ситуацію в Україні.

    Згідно із задумом зловмисників, сюжети повинні були висвітлюватися, серед іншого, у російських ЗМІ. У такий спосіб, агітатори прагнули створити “потрібну інформаційну картинку” напередодні та під час травневих свят.

    Повідомляється, що правопорушники розповсюджували через соцмережі матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу України, а також розпалювали міжнаціональну ворожнечу.

    Фахівці СБУ стверджують, що замовники вказаної антиукраїнської діяльності планували створити передумови для дестабілізації суспільно-політичної обстановки у регіоні на початку травня.

    У процесі слідчих дій правоохоронці виявили друковані видання, символіку із пропагандою тоталітарного режиму, а також іншу заборонену законодавством продукцію, яку зловмисники планували розповсюджувати це під час масових травневих заходів.

    На додачу, “ботоферма” використовувалася для поширення в інформаційному просторі антиукраїнських та інших протиправних закликів. Під час проведення обшуку співробітники СБУ виявили та вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, а також телекомунікаційне обладнання.

    Розпочате кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

    Найсвіжіше

    Популярне