Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ освятило капличку для Нацгвардійців на честь Юрія Переможця

    6 травня на території Дніпровського полку охорони громадського порядку імені генерал-майора Олександра Радієвського духовенство Православної Церкви України звершило чин освячення військової каплиці на честь Святого великомученика Юрія Переможця.

    Про це повідомляє пресслужба НГУ.

    Чин освячення проводили єрархи ПЦУ: архієпископ Симеон та митрополит Іоан у співслужінні священників Православної Церкви України.

    «Нехай береже Мати Божа військову капличку в честь Святого великомученика Юрія Переможця від лихого ока, щоб ми жили в мирі та злагоді один з одним. Нехай будуть світлими й чистими всі наші помисли та вчинки, бо лише доброта і милосердя здатні перемагати зло й подолати всі негаразди», – цими словами духовенство ПЦУ завершило освячення.

    «Самим життям доведено, що ні моральність, ні патріотизм, не можуть відродитися на грунті бездуховності. Саме тому колектив військової частини послідовно і цілеспрямовано веде роботу по збагаченню духовності, тісно пов’язуючи його з релігійними виховними традиціями», – зазначили в Нацгвардії.

    Участь у святкових заходах прийняли командування Центрального територіального управління, офіцери Головного управління, духовенство Православної церкви України.

    Командир частини підполковник Євген Шульга зазначив, що від сьогодні цей освячений храм стане острівцем духовності, де кожний бажаючий військовослужбовець зможе причаститися молитвою, скласти подяку Всевишньому чи просити у нього помочі, засвітити свічку, віддавшись думкам про найсокровенніше.

    Найсвіжіше

    Популярне