Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Скінчились гроші – скінчилась й духовність: У Росії другий рік поспіль немає охочих привезти благодатний вогонь до Магадану

    До російського Магадану другий рік поспіль не везуть благодатний вогонь, який раніше традиційно доставляли у регіон на сьомий день Великодніх святкувань, пише “Весьма”.

    Як з’ясували журналісти, цього року, як, до речі, і минулоріч, у всій “високодуховній” Росії не знайшлось жодного бажаючого привезти сюди невід’ємний атрибут Великодня. Раніше доставкою благодатного вогню займався меценат Алєксандр Шафєров. Однак, щойно він виїхав з Колими, перейматись духовними потребами регіону охочих виявлено не було.

    Така ситуація наштовхує на думку, що духовність у Росії тісно пов’язана з грошима. Навіть тісніше, аніж можна було припустити раніше. Щойно закінчуються гроші, у Магаданській області одразу ж припинили дбати про духовне. А московські хранителі скрєп і поготів не згодні за власний кошт постачати благодатний вогонь у далекі регіони Росії.

    Поза тим, у кафедральному соборі Магадану намагаються підтримувати благодатний вогонь, який був привезений сюди ще у 2019 році.

    Найсвіжіше

    Популярне