П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На саміті НАТО у червні цього року заплановане обговорення перспектив вступу України до Альянсу

    14 червня 2021 року відбудеться запланований саміт Північноатлантичного альянсу, на якому будуть обговорюватись перспектив вступу України в НАТО. Таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда під час спільного брифінгу з українським колегою Володимиром Зеленським у понеділок 3 травня.

    Про це інформує “Deutsche Welle”.

    “На саміті НАТО у червні заплановане обговорення “дорожньої карти” для України з виконання нею кроків для вступу в НАТО”, – повідомив Дуда.

    Своєю чергою, український лідер подякував президенту Польщі “за адвокацію України щодо членства в НАТО”.

    “Для нас це дуже важливий сигнал. І я вдячний за те, що Польща на чолі з президентом Дудою захищає наш суверенітет і нашу територіальну цілісність, та не визнає незаконну анексію Криму Росією”, – підкреслив Зеленський.

    Президент України також повідомив, що Анджей Дуда прийняв запрошення взяти участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві. Кримська платформа створена владою України для структурування міжнародних зусиль зі звільнення українського півострова.

    “Deutsche Welle” нагадує, Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном порушував тему надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі. За словами президента України, він “розраховує почути на саміті НАТО конкретику щодо набуття членства в Альянсі”.

    Найсвіжіше

    Популярне