Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ розповів, що Церква не схвалює застілля на кладовищах

    Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко) розповів в коментарі “Про все”, що Православна Церква України не схвалює застілля на кладовищах під час особливих днів згадування померлих після Великодня.

    «Покладати їжу на гроби – не православно, її взагалі не можна класти поверх могили. Ми не підтримуємо об’їдання та “обпивання” на могилах, тим паче коли після людей лишається купа їжі та сміття на гробах і біля них», – наголосив митрополит ПЦУ.

    Він також зауважив, що поминання померлих треба розпочати з молитви в храмі і вже тоді завершувати його молитвою на кладовищі.

    «Насамперед ми радимо починати поминальний день із храму, а не гробу. Бо у Хомину неділю в храмах служать панахиди в пам’ять про спочилих рідних. Навіть якщо не можете прийти в неділю в церкву – прийдіть за кілька днів до Проводів і замовте панахиду. Після неї можна йти на кладовище, бо за правилами на нього ходять, щоб закінчити почату в церкві молитву. Для цього й наші священники йдуть: щоб покропити могилки святою водою, щоб помолитися на кладовищі», – сказав митрополит Черкаський.

    Найсвіжіше

    Популярне