П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін під час зустрічі з Зеленським будуватиме лінію тиску на Україну – “русскій мір”, мова, релігія

    Двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського та лідера Російської Федерації Владіміра Путіна, якщо така відбудеться, буде використана країною-агресором для побудови лінії тиску на нашу державу.

    Таку точку зору висловив екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише “Obozrevatel”.

    На його думку, двостороння зустріч поставить українську сторону у слабку позицію і Путін використає її для побудови лінії тиску на Україну. У зв’язку з цим, Клімкін пропонує, щоб ця зустріч відбулась за участі когось із партнерів нашої держави.

    “Якщо це Байден – прекрасно. Може бути хтось інший із Великої сімки. Наприклад, Меркель або Макрон. Або, наприклад, президент Європейської Ради Мішель. Тоді одночасно там будуть і Штати, і Євросоюз”, – висловив свою позицію екс-чиновник.

    “Чому Путін ухиляється від двосторонньої зустрічі? Я вважаю, що йому взагалі вигідні не зустрічі, а тиск на Україну. Він буде обговорювати питання “русского міра”, питання мови, релігійні питання. Буде обговорювати воду в Крим. Це його порядок денний. Якщо це буде двостороння зустріч, то за визначенням ми будемо в слабкій позиції, обговорюючи будь-які питання. Навіть якщо відмовимося обговорювати ці питання і будемо намагатися просунути свій порядок денний”, – застеріг Павло Клімкін.

    Найсвіжіше

    Популярне