Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Єрусалимі відбулась церемонія сходження Святого світла або Благодатного вогню

    Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу, 1 травня, напередодні Великодня в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Церемонію Святого світла очолив Єрусалимський патріарх Феофіл ІІІ.

    Про це повідомляє УНІАН та Обозреватель.

    У Храмі Воскресіння Христового зібралися представники різних християнських конфесій та оператори, які транслювали захід на весь світ.

    Церемонія Благодатного вогню в цьому році була відкрита для набагато більшого числа вірян. Цього року 2 500 вірян, які вписуються в рамки “зеленого стандарту” (мають сертифікати вакцинації – ред.) отримали можливість брати участь у церемонії всередині Храму Гробу Господнього.

    Фото: Обозреватель

    В Україні благодатний вогонь доставлять вже сьогодні. Всі парафіяни зможуть віднести його частинку додому в лампадках.

    Благодатний вогонь в перекладі з грецької мови має значення Святе світло. Так називається вогонь у Великодній церемонії виносу запалених свічок з Гробу Господнього (Кувуклії).

    Цей вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. А винос Благодатного вогню в Єрусалимі уособлює вихід з гробу “світла істинного” – воскреслого Спасителя Ісуса Христа.

    Зазвичай на цю церемонію збираються тисячі паломників зі всього світу, які практично повністю заповнюють приміщення святині. Проте цього разу через пандемію організатори вирішили суттєво обмежити кількість присутніх.

     

    Найсвіжіше

    Популярне