П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіяни сумують за репресіями та терором: Прокуратура Москви визнала незаконним демонтаж пам’ятника Дзержинському

    Прокуратура Москви визнала незаконним демонтаж та перенесення пам’ятника ідеологу та втілювачу “червоного терору” Феліксу Дзержинському на Луб’янській площі у російській столиці.

    Про це інформує портал “Holodilnik.d3” з посиланням на ТАСС та главу загальноросійської організації “Офіцери Росії” Сєргєя Ліпового.

    “Згідно з відповіддю, отриманою від прокуратури Москви, яка проводила перевірку за дорученням Генеральної прокуратури РФ, абсолютно очевидно, що “Офіцери Росії” повністю праві, і ніяких законних підстав для демонтажу пам’ятника Дзержинському на Луб’янській площі не було”, – зауважив Ліповой і додав, що перевірка встановила відсутність розпорядчого документу органів влади про демонтаж пам’ятнику.

    “Потрібно перевірити законність знесення пам’ятників Сталіну та винесення його тіла з мавзолею”, – іронізують редактори порталу “Holodilnik.d3”.

    Принагідно нагадаємо, заснована у 1917 році Феліксом Дзержинським Всеросійська надзвичайна комісія з боротьби з контрреволюцією і саботажем проводила масові позасудові репресії, здебільшого, за класовим та ідеологічним принципом, впровадила масовий “червоний терор”. У 1918 році та за 7 місяців 1919 року було розстріляно 8 389 осіб, хоча існує думка, що ця цифра сильно применшена.

    Найсвіжіше

    Популярне