Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Наслідки візиту моспатріарха в Україну — війна і окупація Криму» — предстоятель ПЦУ

    Наслідками візитів патріарха Московського Кіріла (Гундяєва) в Україну стали окупація Криму та війна Росії проти України.

    Про це в інтерв’ю для Радіо Свобода розповів предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Він нагадав, що попередні візити патріарха Кіріла в Україну були візитами політика, який робив певну ілюзію для Путіна, що в Україні всі прагнуть бути в «русском мірє».

    «Тобто візит до Болгарії, як ми бачимо, і ті візити, які були свого часу здійснені до України, вони більшою мірою були візитами політика, а не духовного лідера. І наслідки зараз ми з вами бачимо які? Це війна, це окупація Криму, це те, що ми намагаємося зараз розв’язати вже упродовж останніх 7 років», – сказав митрополит Епіфаній.

    «…наскільки мені відомо, саме поняття «русского мира» було запроваджене саме патріархом Кирилом», – зауважив предстоятель ПЦУ Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній заявив, що РПЦ не має права вести своє літочислення від часу Володимирового хрещення. Також предстоятель ПЦУ заявив, що Філарет тиражує російські фейки та відкрито грає на боці РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне