Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Хороший сигнал для України: США готують візит Ентоні Блінкена до Києва

    Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен може відвідати Україну вже у травні цього року, пише “ВВС” посилаючись на “CNN”.

    У повідомленні йдеться, що візит планується до можливої зустрічі президента США Джо Байдена та президента Росії Владіміра Путіна на початку літа. Той факт, що адміністрація Байдена планує відправити найбільш високопосадового дипломата до Києва за кілька тижнів до зустрічі з Путіним, дає чіткий сигнал про те, що Вашингтон підтримує Україну і цінує її як союзника.

    Раніше Блінкен вже кілька разів мав спілкування з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, зокрема, на початку квітня на зустрічі у Брюсселі.

    При цьому, колишній посол США в Польщі Даніель Фрід вважає, що можливий візит Блінкена – це “дуже хороший крок”.

    “Стратегії щодо України потрібно дві частини. Одна рука, що обіймає їх за плече, щоб допомогти їм протистояти агресії з боку Кремля, та нога на їхній спині, щоб змусити їх виправити речі у себе вдома, щоб Україна не була просто корупційною державою, вразливою перед російською агресією”, – наголошує Даніель Фрід.

    У ЗМІ принагідно нагадують, що будь-яка можлива зустріч між Байденом та Путіним відбудеться після зустрічей президента США з представниками “Великої сімки” та НАТО, відповідно до практики Білого дому координувати значні ініціативи в галузі національної безпеки та зовнішньої політики з ключовими союзниками.

    Найсвіжіше

    Популярне