П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Я вакцинувався. Робити це чи ні – особистий вибір кожного» – священник з Черкащини

    Священник Православної Церкви України, що служить на Черкащині, протоєрей Володимир Гладковський нещодавно зробив щеплення від коронавірусу. Він розповів, виданню «Суспільне», що погодився вакцинуватися без вагань.

    «Десь місяць тому мені запропонували вакцинуватися і я без вагань погодився. Навіть якби довелося заново вирішувати це питання, я б не змінив своєї думки і вакцинувався», — розповів Володимир Гладковський.

    Священник розповів, що у його сім’ї до щеплення ставляться позитивно та щороку вакцинуються від грипу. Від коронавірусу також вакцинувався разом із дружиною.

    «Вакцинацію переніс прекрасно ніяких симптомів не було, хоч мене й попереджали, що може бути температура, але і в мене, і в дружини все пройшло добре. Радити комусь вакцинуватися чи ні, я не можу. Це справа і особистий вибір кожного», — зауважив протоєрей.

    Вакцинуватись вирішив, щоб убезпечитися від хвороби.

    «Якоюсь мірою хотів убезпечити себе, адже я в групі ризику і постійно спілкуюсь з великою кількістю людей, часто доводиться їздити в тривалі поїздки. З іншого боку, я хвилювався за своє оточення, за парафіян — не хочу наражати їх на небезпеку».

    За словами священнослужителя української церкви, церква не нав’язує вакцинацію ні парафіянам, ні священнослужителям.

    «Насамперед, ніхто нікому нічого не нав’язує. Нас не змушують ні вакцинуватися, ні не вакцинуватися. Особисто я не вірю в те, що хтось може вживити через щеплення чип чи інфікувати. Ми вакцинуємося з народження. Я, моя дружина і двоє дітей щорічно робимо щеплення від грипу. Про своє здоров’я потрібно піклуватись і не ризикувати».

    Зі слів єрарха Православної Церкви України митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана, церква до вакцинації ставиться нейтрально, тобто підтримує свободу вибору кожного.

    «Хтось вакцинується, хтось ні. Всі виявляють власну свободу. У нас немає ніякої спецпропаганди, ні в одну, ні в іншу сторону. Церква – за збереження свободи вибору», – зауважив митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне