П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунія оголосила персоною нон-грата співробітника посольства Російської Федерації

    Міністерство закордонних справ Румунії оголосило помічника воєнного аташе Росії Алєксєя Грішаєва персоною нон-грата. Про це повідомив румунський прем’єр-міністр Флорін Кицу в інтерв’ю телеканалу TVR1, пише “Полит.ру”.

    При цьому, топ-чиновник зауважив, що вказане рішення не пов’язане з тим, що відбувається в інших державах Євросоюзу, а Грішаєва довелось видворити, оскільки його дії “суперечать положенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року”.

    “Я не пов’язував би це рішення з будь-якою кампанією чи реакцією солідарності на те, що відбувається в інших державах”, – запевнив Флорін Кицу, однак при цьому, не став розкривати деталі обвинувачень в адресу представника російського диппредставництва.

    Посол РФ в Румунії Валєрій Кузьмін назвав видворення співробітника посольства недружнім кроком та відзначив, що Москва має право застосувати аналогічні заходи у відповідь.

    “Полит.ру” нагадує, у квітні цього року влада Чехії оголосила про видворення 18 співробітників російського посольства, яких вважають офіцерами ГРУ та СЗР РФ. Місцева влада звинуватила російські спецслужби у причетності до вибухів на складі боєприпасів у 2014 році. Одним з керівників диверсії називають генерала ГРУ Анрєя Авєрьянова.

    Найсвіжіше

    Популярне