Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині митрополит ПЦУ взяв участь у відкритті пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС

    25 квітня в селі Коцюбинське (Київська обл.), у свято Входу Господнього в Єрусалим, напередодні 35-ї річниці страшної трагедії – аварії на Чорнобильській АЕС, духовенство ПЦУ помолились за спокій душ ліквідаторів страшної техногенної катастрофи та освятили меморіальний пам’ятник в їх честь і пам’ять.

    Молитву очолив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) у співслужінні священників Православної церкви України, передає Управління культури Київської ОДА.

    Чорнобиль схопив у смертельні обійми 786 населених пунктів Київської, Житомирської, Чернігівської, Брянської, Могильовської, Гомельської областей, які виявились в зоні відчуження.

    Хвилиною мовчання присутні згадали загиблих під час ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС та померлих протягом 35 років постраждалих чорнобильців.

    Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству.
    Наприкінці заходу, присутні поклали квіти та білі журавлики до підніжжя пам’ятника, які стануть символом шани й пам’яті усім героям-ліквідаторам та жертвам тієї страшної катастрофи, яких уже немає серед нас.

    Найсвіжіше

    Популярне