П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Скромно як для Моспатріарха: Кіріл засвітився з годинником за 55 тисяч рублів

    20 квітня під час зведення єпископа РПЦ Алєксія (Орлова) у сан митрополита, Московський патріарх Кіріл засвітився із смартгодинником на руці за 55 тисяч рублів.

    Як повідомляє телеграм-канал Церквач, це годинник фінської фірми Suunto.

    «Вперше цей годинник на руці патріарха з’явилися в 2019 році. Зазвичай їх носять спортсмени, але не тільки. Suunto пропонує просунуті можливості моніторингу серцевого ритму», – зазначили у телеграм-каналі.

    Нагадаємо, на початку 2020 року глава РПЦ носив Ulysse Nardin дорожче $16 000, хоча ще кілька років тому Кіріл обіцяв користуватися тільки подарунком президента – недорогим годинником російського виробництва.

    У листопаді 2019 року патріарх РПЦ прийшов на засідання II З’їзду Товариства російської словесності у тому ж самому фінському спортивному годиннику Suunto.

    Найдорожчим годинником Кіріл засвітив у 2012 році. Тоді блогери виявили на сайті патріархії відретушовану фотографію патріарха РПЦ, який сидить за столом. Годинника на його руці не було – але вони відбивалися в лакованій поверхні столу. У цьому годиннику впізнали одну з моделей Breguet вартістю близько $30 000. Патріархія спершу заперечувала, що хтось взагалі редагував цю фотографію глави РПЦ, але пізніше визнала, що фото дійсно відретушували, і вибачилася за інцидент.

    Сам Кіріл тоді визнав, що йому дійсно подарували Breguet, проте він їх ніколи не одягав.

    Раніше ми повідомляли, що попри мільйонні статки Кіріла, інший єрарх РПЦ попросив священників не мати дорогих речей.

    Найсвіжіше

    Популярне