Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Вінницький і Барський ПЦУ Симеон обговорив з владою святкування Великодня в умовах карантину

    Керівництво Вінницької області провело обговорення карантинних обмежень під час проведення богослужінь з нагоди Великодніх свят та проведення поминальних заходів з членами ради церков, керівниками релігійних об’єднань та священнослужителями.

    “Новини Вінниці” інформують, що перед присутніми виступили Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, представники департаменту охорони здоров’я, керівник Головного управління Національної поліції Іван Іщенко, начальник департаменту у справах національностей та релігій Ігор Салецький.

    Митрополит Вінницької і Барської єпархії Православної церкви України Симеон (Шостацький) взяв активну участь у обговоренні і висловив думки щодо необхідності якнайшвидшої вакцинації духовенства та вірян, для гальмування темпів поширення епідемії та запобіганню нових випадків захворювання після Великодніх святкувань.

    Також повідомляється, у Вінниці в карантинних умовах освячення великодніх кошиків  відбуватиметься у Спасо-Преображенському кафедральному соборі починаючи з 10-ої ранку суботи і до 15-ої години пасхального святкового дня 2 травня.

    Найсвіжіше

    Популярне