Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Не захотів повторити долю президента Чаду: Путін відмовив Зеленському у зустрічі на Донбасі

    Президент Російської Федерації Владімір Путін відповів на пропозицію глави України Володимира Зеленського зустрітись “у будь-якій точці українського Донбасу”. Російський лідер категорично відкинув можливість відвідати тимчасово окуповану територію, запропонувавши натомість зустрітися в Москві “в будь-який зручний час”.

    Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на брифінг Путіна.

    “Якщо президент Зеленський хоче почати відновлення відносин, ми будемо це тільки вітати. Залишається питання – що хочемо обговорювати на цій зустрічі? Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то в першу чергу керівництво України повинно зустрічатися з керівниками “республік” “ЛНР” і “ДНР”, а потім вирішувати проблеми з представниками третіх країн, якою є Росія. А якщо мова йде про розвиток двосторонніх відносин, то ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний для нього час”, – заявив Владімір Путін.

    У цілому, позиція очільника Кремля зрозуміла і логічна. Путін, вочевидь, не хоче повторити долю президента Чаду Ідріса Деббі, який, нагадаємо, загинув 20 квітня цього року від отриманих травм під час зіткнення з повстанцями на передовій. Це відбулося лише через день після того, як його переобрали на цю посаду вшосте. Поїздкою до району бойових дій Деббі хотів відсвяткувати свою чергову перемогу на виборах.

    Найсвіжіше

    Популярне