Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ затримала бойовика терористичної організації “ДНР”, який надав важливі свідчення про російську агресію

    Співробітники Служби безпеки України в районі операції Об’єднаних сил викрили учасника танкового батальйону терористичної організації “ДНР”, який планував таємно потрапити на підконтрольну українській владі територію, щоб відвідати родичів.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті української спецслужби.

    Контррозвідники з’ясували, що мешканець Лиману працював у службі забезпечення танкового батальйону в окупованому Російською Федерацією селищі Мічурине.

    Особу бойовика вдалось встановити під час його спроби в’їзду до України з території РФ. Наразі учасник незаконного збройного формування співпрацює зі слідством. Він надав важливі свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії та військового забезпечення Росією бойовиків “ДНР”.

    Зловмисник розповів співробітникам СБУ про участь кадрових російських військових у координації дій найманців, постачанні танків й іншої військової техніки з РФ. Також він здав власні паспорти “ДНР” та РФ.

    Слідчими СБУ повідомлено бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали готуються до передачі в суд.

    Найсвіжіше

    Популярне