Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На тлі збільшення військ РФ навколо України, РПЦ провела семінар для капеланів

    На тлі збільшення військ Російської Федерації на кордонах України, в Російській православній церкві вирішили не пасти задніх і показати ефективну роботу і своїх “загонів”, провівши семінар.

    Як повідомляє офіційний сайт РПЦ, 19 квітня у Загальноцерковній аспірантурі та докторантурі імені святих рівноапостольних Кирила і Мефодія почався онлайн-семінар для керівників і співробітників єпархіальних відділів по взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами Російської Федерації на тему “Ефективна організація роботи єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами”.

    Як зазначив митрополит РПЦ Іларіон (Алфєєв), військовослужбовці РФ “знаходяться в такому положенні, в якому їх життя може обірватися в будь-який момент. В таких умовах людина встає перед найголовнішими питаннями в житті. І саме тоді вкрай важлива участь представників Церкви в духовному пошуку військовослужбовців і підтримка їх в непростих обставинах їхнього життя”.

    Що цікаво, на семінарі, ніхто із єрархів РПЦ не згадав про гріх вбивства, який вже 8 років продовжують скоювати військові ЗС Росії. Не згадали там і про гріх крадіжки – порушення іншої із десяти заповідей. Якщо і була про це мова, то точно не в контексті вкрадених територій в України – Криму і ОРДЛО. Саме таку проповідь і веде РПЦ в Україні, коли не називає Росію агресором та не може визначитись хто розпочав війну.

    Нещодавно, від викриття такої діяльності, служителі РПЦвУ повтікали із похорону вбитого українського солдата. Капелан ПЦУ Роман Грищук попросив згадати, як Моспатріарх благословляє воїнів РФ вбивати українців, після чого служителі РПЦвУ покинули похорон, так і не попрощавшись із вбитим військовослужбовцем. Пізніше, у РПЦвУ заперечували свою втечу, хоча на відео видно, як вони поспіхом залишають місце проведення похорону.

    Найсвіжіше

    Популярне