Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На 84-му році пішов з життя найстарший священник ПЦУ Волині

    21 квітня на 84-му році життя відійшов до Господа найстаріший клірик Луцької і Волинської єпархії Православної церкви України протоєрей Володимир Черенюк, настоятель парафії Святителя Василія Великого села Хорлупи Ківерецького деканату.

    Про це пише “Волинь24”.

    Із життєпису священнослужителя дізнаємось, що Володимир Іванович Черенюк народився 13 жовтня 1937 року в с. Замлиння на Любомльщині. Після закінчення семирічної школи працював колгоспником, робітником на різних підприємствах, служив у війську. У 1968 році взяв шлюб, став батьком п’ятьох дітей.

    Коли батьки переїхали до Луцька, став прислуговувати в кафедральному соборі Святої Трійці, у 1979-му прийняв сан диякона та єрея, потому заочно закінчив Московську духовну семінарію.

    Священник Володимир Черенюк служив на парафіях сіл Суськ, Хорлупи, Борохів Ківерецького, Гаразджа Луцького благочинь, у храмі Холмської ікони Богородиці в Луцьку. Він один із перших на Волині перейшов у Київський патріархат разом із громадою (1 жовтня 1992 року). Став родоначальником цілої священничої династії.

    Удостоєний кількох церковних відзнак, проте найбільшою завжди була повага і любов парафіян.

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, духовна консисторія висловлюють співчуття родині із приводу втрати дорогої людини.

    Найсвіжіше

    Популярне