Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Через складу ситуацію з COVID-19 у Запоріжжі ПЦУ, на відміну від РПЦвУ, переводить всі богослужіння в онлайн

    Єпископ Запорізької єпархії Православної церкви України Фотій (Давиденко) видав розпорядження, де прописав, що на час погіршення епідеміологічної ситуації в храмах Запорізької області богослужіння буде проходити без прихожан, а для всіх віруючих організують онлайн-трансляції.

    Про це повідомляє 061 із посиланням на пресслужбу Запорізької єпархії ПЦУ.

    «У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Запорізькій області та в місті Запоріжжя проведення всіх богослужінь буде виконуватися за розпорядженням місцевої влади. Богослужіння в храмах буде відбуватися відповідно до статуту, але без присутності віруючих, залучаючи до богослужінь тільки найнеобхідніше кількість людей », – відзначили в ПЦУ.

    У розпорядженні духовенство Запорізької єпархії ПЦУ просять докласти всіх зусиль для організації богослужінь в онлайн-режимі для задоволення духовних потреб вірян.

    «Всіх віруючих прошу з розумінням поставитися до даних заходів і молитися разом з духовенством дистанційно», – підсумував єпископ Фотій.

    Водночас в єпархії РПЦвУ в Запоріжжі, яку очолює скандальновідомий Лука (Коваленко), у коментарях журналістам повідомили, що не будуть реагувати на погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні, бо дотримуються всіх вимог лікарів.

    «Ми богослужіння поки не скасовуємо і плануємо проводити всі з дотриманням санітарних і карантинних норм. Богослужіння у нас можуть проходити, як в форматі онлайн, так і традиційно в храмах і на вулиці з дотриманням дистанції і масочного режиму. У деяких храмах і так богослужіння проводитися з трансляцією вже зараз, а там, де їх немає, то все буде на місцях з дотриманням всіх вимог карантину », – розповів завідувач канцелярією єпархії РПЦвУ Геннадій Елін.

    При цьому в РПЦвУ відзначають, що будуть враховувати рекомендації місцевої влади і в разі введення додаткових обмежень, будуть на них орієнтуватися.

    20 квітня на брифінгу в ОДА губернатор Олександр Старух повідомив, що в цей четвер запланована зустріч з представниками всіх релігійних організацій, де також буде обговорюватися формат проведення богослужінь на свята: Великдень і Вербну неділю.

    Найсвіжіше

    Популярне