П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Видубицькому монастирі ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) очолив чин похорону Володимира Яворівського

    19 квітня 2021 року у Києві попрощались з громадсько-політичним діячем, публіцистом, борцем за незалежність України у ХХ столітті Володимиром Яворівським, який помер 16 квітня на 79-му році життя.

    З благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) очолив чин похорону, який відбувся у Георгіївському соборі Видубицького Михайлівського монастиря, про що інформує офіційна сторінка обителі у Фейсбук.

     

    Як інформує “Радіо Свобода”, віддати останню шану видатному українцю прийшли близько сотні людей, серед яких і політики, зокрема голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко. На прощанні були також митці і пересічні громадяни.

    Фото: Сергій Нужненко / Радіо Свобода
    Фото: Сергій Нужненко / Радіо Свобода
    Фото: Сергій Нужненко / Радіо Свобода

    Поховали Володимира Яворівського на Байковому кладовищі.

    “Духовний фронт” раніше писав, що за свого життя, серед інших чималих заслуг, Володимир Яворівський запам’ятався тим, що викривав шкідливу антиукраїнську пропаганду, яку здійснювала Російська православна церква в Україні (УПЦ МП).

    Він, зокрема, зазначав, що перші кроки новообраного президента України Віктора Януковича спрямовані “на демонтаж Української держави”, оскільки він розпочав своє президентство з благословення Кремля і присяги патріарху Кірілу (Гундяєву). Яворівський, також, звертав увагу суспільства на той факт, що лідер РФ Владімір Путін здійснив окупацію тих територій України, де була найсильніша московська церква. Окрім цього, він закликав СБУ перевіряти видавництва РПЦвУ (УПЦ МП), які друкували антиукраїнські пропагандистські книги.

    Найсвіжіше

    Популярне