Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Країні-агресору неприпустимо реалізовувати меморіальні проєкти в Бабиному Яру – комітет Ради

    Комітет з гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради підтримав знаковий проєкт постанови «Про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту» (№5290), який внесли 31 депутат з різних фракцій.

    За проголосували шість членів комітету, чотири утримались. Рішення спробували переголосувати, але для його зміни забракло голосів, передає «Український погляд».

    Постанова, підтримана профільним комітетом, визнає неприпустимою участь у реалізації заходів із вшанування Бабиного Яру громадян і організацій держави-агресора.

    Документ доручає уряду затвердити державний проєкт Концепції розвитку (меморіалізації) Бабиного Яру, розроблений в Інституті історії України.

    Уряд має внести до парламенту проєкт державної цільової програми, спрямованої на забезпечення комплексного розвитку (меморіалізації) Бабиного Яру, вжити невідкладних заходів для розширення меж охоронних зон заповідника «Бабин Яр», внесення об’єктів, пов’язаних із вшануванням жертв злочинів націонал-соціалістичного (нацистського) та комуністичного тоталітарних режимів, які відбувалися на території Бабиного Яру та навколо нього у роки Другої світової війни до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

    Найсвіжіше

    Популярне