Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Волгоградської єпархії РПЦ став передвісником апокаліпсису?

    Анонімні повідомлення скандального змісту спричинили резонанс навколо Волгоградської єпархії Російської православної церкви. Тамтешнього архієрея – митрополита Феодора (Казанова) – місцеві православні почали звинувачувати в антицерковності та масових чистках у лавах духовенства.

    Деталі скандалу розкриває “Блокнот Волгоград”.

    Повідомляється, що на телеграм-каналі SDD з’явились зловісні повідомлення про знамення апокаліптичних пророцтв.

    “Православні волгоградці стали свідками моторошних подій. Нещодавно призначений на Волгоградську кафедру митрополит Феодор масово став виганяти з церкви та монастирів клір, монахів та священників не згідних з започаткованим курсом. Не те щоб опозиціонерів, а людей, які просто висловлювали занепокоєння через питання майбутнього Росії та церкви”, – пишуть місцеві мешканці.

    “Одночасно з цим, митрополит Феодор став вносити нововведення в літургію, що також є однією з головних ознак прийдешнього апокаліпсису. Також Феодор підтримує ряд церковних модерністів, які давно скомпрометували себе як священники”, – пише анонімний автор.

    “Блокнот Волгоград” звернувся за коментарями до місцевої єпархії, але там, звісно ж, назвали всі обвинувачення “вигаданими злобними чутками”.

    Втім, видання з’ясувало, що священнослужитель Феодор (Казанов) був призначений на Волгоградську кафедру в грудні 2018 року, а за декілька днів був возведений в сан митрополита.

    Через декілька місяців з’явились перші відгуки про його діяльність. Блогер, місіонер та публіцист протодиякон Андрєй Кураєв оприлюднив лист студентів Царицинського православного університету, у якому вони скаржаться на архієрея, порівнюючи його діяльність зі сталінськими репресіями.

    “Зазвичай новий керівник починає своє правління з чогось доброго. У нашому випадку – почалась масова зачистка кадрів. В єпархії всі страшно бояться. Навкруги страх, як під час сталінських репресій. Голови летять страшно”, – процитував уривок листа Кураєв.

    Яким шляхом здана вести народ російський РПЦ, якщо самі парафіяни вважають одного з архієреїв передвісником апокаліпсису, можна зрозуміти хоча б по тим вчинкам, які сучасна Росія дозволяє собі у відношенні держав-сусідів. А от чи стане РПЦ тією організацією, яка прискорить настання апокаліпсису, – це питання лишається відкритим.

    Найсвіжіше

    Популярне