П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ застосовує тиск на держслужбовців та священників, погрози, підкуп, – речник ПЦУ

    Щоб не допустити приєднання парафій до Православної Церкви України РПЦвУ  застосовує тиск на державних службовців та священників, погрози, підкуп та комунікаційну війну.

    Про це в інтерв’ю OrthodoxTimes розповів архієпископ Чернігівський Євстратій (Зоря).

    «Російська православна церква створює низку перешкод у всіх парафіях, які визнають Томос, на всіх етапах процесу – від оголошення парафіяльних зборів до моменту винесення судових рішень. Вони застосовують тиск на державних службовців та священиків, погрози, підкуп, комунікаційну війну. Вони намагаються піднімати галас в ЗМІ, щоби залякувати бажаючих приєднатися до Церкви України», – сказав речник ПЦУ.

    Водночас архієпископ зазначив, що хоча і дещо із запізненням, але процес приєднання парафій до ПЦУ триває: кілька парафій вирішують приєднуватись до Помісної Церкви щомісяця.

    «Спочатку, коли був наданий Томос про автокефалію, була перша велика хвиля визнань, близько 700 парафій. На даний момент, на мій погляд, збирається нова хвиля парафій, які готові визнати Томос автокефалії. І цей процес буде незабаром», – запевнив архієпископ ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне