П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Рада Церков закликала Росію до миру, через збільшення військ біля кордонів з Україною

    Через збільшення чисельності ЗС РФ біля українських кордонів, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликала країну-агресор до миру, щоб на Великдень лунали великодні піснеспіви, а не постріли.

    «У зв’язку зі загостренням ситуації в Донецькій і Луганській областях України та порушенням режиму припинення вогню, що знову привело до непоправних людських втрат і стало причиною глибокого горя і людських страждань та безпрецедентним посиленням угрупування військ Російської Федерації поблизу державного кордону України, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звертається до всіх, у чиїй влади та компетенції є – зупинити вогонь і припинити обстріли та знайти в собі достатньо сили й відваги відновити задекларовані раніше зобов’язання щодо пошуку шляхів його мирного врегулювання», – йдеться в офіційному повідомленні опублікованому на сайті ВРЦіРО.

    Рада церков просить напередодні одного із найбільших християнських свят, Великодня, проявити мудрість і мужність, щоб у цей час над нашою рідною землею розносився відгомін урочистих великодніх піснеспівів, а не пострілів. «Нехай знову лунають щирі пасхальні вітання і нехай замовкне зброя та встановиться тривалий і стійкий мир».

    «Визнаючи важливість раніше досягнутих домовленостей про запровадження режиму припинення вогню, ми, представники Церков і релігійних організацій України, наголошуємо на необхідності підтвердження підписантами відданості задекларованим принципам і ухваленим рішенням та негайного усунення всіх перешкод на шляху до мирного врегулювання ситуації на сході України й остаточного припинення бойових дій і кровопролиття. Звертаємося до представників міжнародних інститутів та дипломатичного корпусу в Україні виявити непохитну твердість та рішучу відданість справі відновлення процесу дипломатичного врегулювання військового конфлікту та встановлення справедливого миру на всій території нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах», – підсумовується в заяві.

    Нагадаємо, нещодавно ВРЦіРО висловила свою позицію щодо належного вшанування жертв нацизму та комунізму у Бабиному Яру в Києві.

    Найсвіжіше

    Популярне