Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ватажок “ДНР” Пушилін готує звернення до Путіна з проханням включити окуповані території України до складу РФ

    Ватажки терористичної організації “ДНР” відпрацьовують три варіанти звернення до президента Російської Федерації Владіміра Путіна.

    “Obozrevatel” з посиланням на “Дзеркало тижня” інформує, що українські спецслужби отримали текст трьох проєктів листа на ім’я глави російської держави за підписом Дєніса Пушиліна.

    У преамбулі звернення Пушилін висловлює вдячність Путіну за “співчутливе ставлення до долі жителів Донбасу і безцінну допомогу, яка допомагає виживати під натиском київської влади з 2014 року”.

    Окрім цього, у терористичній організації називають безцінним рішення Путіна визнати документи, видані жителям “ДНР”, і можливість “вступу в громадянство” РФ для людей, “які відчувають себе росіянами за духом”.

    А от подальший текст звернення відрізняється. Розглядаються три редакції “документу”.

    У першому варіанті, Пушилін просить Путіна “надати військову допомогу, спрямовану на припинення широкомасштабних військових дій і агресії України”. Аргументується прохання метою не допустити жертв серед мирних громадян, руйнування об’єктів інфраструктури і житлового фонду.

    У другому варіанті, ватажок терористів звертається з проханням включити окуповані території, що контролюються терористичною організацією “ДНР”, до складу Росії: “Від імені всього російського населення і російських громадян, які проживають на території Республіки, як законно обраний Глава Донецької Народної Республіки, прошу Вас прийняти нашу Республіку до складу Російської Федерації. Усі наші жителі бажають стати частиною великої держави Росія. Свідченням цього є результати референдуму, що відбувся 11 травня 2014 року, а також численні черги на придбання російського громадянства”, – йдеться у проєкті “листа”.

    У третьому варіанті звернення міститься прохання до Путіна визнати терористичну організацію “ДНР” як “незалежну демократичну правову соціальну державу”. Крім того, Пушилін просить розглянути можливість укладення договору про дружбу і співробітництво між “ДНР” і Росією, передбачивши співробітництво в сфері оборони.

    Найсвіжіше

    Популярне