Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Сім років тому на мітингах проросійських сепаратистів у Харкові виступив “товариш” Моспатріарха Кіріла

    У понеділок, 7 квітня 2014 року, сталася кульмінація драматичних подій, які могли спричинити захоплення Харкова проросійськими силами, що збиралися відколоти регіон від України.

    Детальний переказ подій того дня подає “НВ”.

    Діючи синхронно з донецькими сепаратистами, місцеві антимайданівці проголосили “Харківську народну республіку”. На щастя, це химерне політичне утворення проіснувало менше доби.

    Проте, серед знакових моментів тих доленосних годин, варто відзначити виступ на мітингах антимайданівців наближеної до предстоятеля Російської православної церкви особи.

    Активним прихильником проголошення “ХНР” виступив місцевий активіст, очільник проросійської громадської організації “Русь Трієдіная”, член “Всесвітнього Російського Народного Собору” Сергій Моїсеєв, який одразу ж заявив про своє близьке знайомство з патріархом Кірілом (Гундяєвим).

    Виступивши з “мотиваційною промовою” до сепаратистів, він озвучив всі ключові тезиси, якими Кремль паплюжив ідеали Революції Гідності.

    Пізніше, він неодноразово заявляв, що “українство виникло як антиросійське явище, і це є цвяхом у духовно-містичному тілі Росії, а “Русь Трієдіная” – кліщі, які цей цвях витягнуть”.

    І хоча ми можемо почути від представників РПЦ і, навіть, особисто від патріарха Кіріла (Гундяєва), що Сергій Моїсеєв озвучив лише власну точку зору, а не офіційну позицію РПЦ, варто пам’ятати, що Моїсеєв, як і десятки інших схожих сепаратистів, – на сто відсотків є продуктом “скрєпоносного” виховання Московської патріархії, який сформувався внаслідок активного бомбардування російською пропагандою.

    Найсвіжіше

    Популярне