П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ФСБ Росії більше місяця здійснювала негласне спостереження за протоєреєм РПЦ

    Федеральна служба безпеки Російської Федерації зацікавилась діяльністю клірика подвір’я Псково-Печерського монастиря Російської православної церкви, який очолює духівник Владіміра Путіна митрополит Тіхон (Шевкунов).

    Як можна прочитати у матеріалах видання “Фонтанка.ру”, співробітники спецслужби з грудня 2020 по січень 2021 року здійснювали негласне спостереження за протоєреєм Псковської митрополії РПЦ Валєрієм Андроніним.

    Співробітників ФСБ зацікавив той факт, що у клірика регулярно сповідалась колишня заступниця глави управління Федеральної служби судових приставів по місту Санкт-Петербург Марина Окрушко, яку обґрунтовано підозрюють у хабарництві.

    Російські контррозвідники встановили, що Окрушко контактувала з священнослужителем щонайменше чотири рази. З матеріалів ФСБ редакції “Фонтанки” стало відомо, що перша зустріч вказаних осіб відбулась 15 грудня 2020 року. Окрушко, яка перебувала під домашнім арештом, отримала дозвіл слідчого відвідати храм для сповіді, таким чином потрапила до протоєрея Валєрія Андроніна.

    Після цього, вони зустрічались ще декілька разів, при цьому їхнє спілкування тривало 30-40 хвилин.

    18 січня 2021 року священника викликали на бесідо до Псковського управління ФСБ. Клірик підтвердив правоохоронцям, що регулярно спілкувався та сповідував жінку на ім’я Марина, яка перебуває під слідством та домашнім арештом. Втім, зміст розмов контррозвідникам він розкривати не став. Після цього, Окрушко перестала відвідувати священнослужителя.

    Найсвіжіше

    Популярне