Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій заборонив священнодіяти монаху, який перейшов в Українську церкву

    Митрополит РПЦ в Україні Онуфрій заборонив монаху Інокентію (Підтоптаному) звершувати священнодійства, проводити службу у церквах РПЦвУ, яку покинув єромонах. Нещодавно отець Інокентій став кліриком Помісної церкви України.

    Про це повідомляє «Главком» з посиланням на відповідний указ Онуфрія від 31 березня.

    Очільник РПЦ в Україні вважає, що Інокентій Підтоптаний «ухилився у розкол» та «грубо порушив присягу священнослужителя».

    Колишній помічник голови відділу інформації і зв’язків з громадськістю Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, церковний публіцист і богослов РПЦ в Україні отець Інокентій Підтоптаний прийнятий в число кліриків Переяславсько-Вишневської єпархії Помісної церкви України.
    Фото: Главком

    Отець Інокентій не вважає свій крок переходом, адже автокефалію надали не новостворенній Церкві, а існуючій стародавній митрополії Вселенського Патріархату, яка до 2018 року перебувала під адмініструванням РПЦ.

    «Називати акти визнання ПЦУ кліриками УПЦ МП словом «перехід» — не відповідає еклезіологічній реальності», — пояснив священник.

    Він нікого не критикує і не звинувачує у Московському Патріархаті, лише висловлює жаль з приводу того, що деяким вірним РПЦ бракує розуміння невідворотності автокефалії Української Церкви: «Православній Церкві України був наданий Томос про автокефалію, і треба усвідомити, що ніхто цього документа не буде анулювати, ніхто його не відкличе, ніхто не спростує».

    Нагадаємо, з початку надання Томосу ПЦУ до неї перейшло більше 600 парафій моспатріархату. Цей процес уповільнився через коронавірус.

    Найсвіжіше

    Популярне