Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський окупаційний суд Севастополя засудив пенсіонерку до 12 років позбавлення волі за шпигунство на користь України

    Підконтрольний Російській Федерації окупаційний суд міста Севастополь виніс вирок у справі пенсіонерки 1955 року народження. Жінку звинуватили у передачі секретної інформації українській розвідці і засудили до 12 років позбавлення волі.

    Про це пише “ВВС”.

    “Уродженка Бахчисарая, 1955 року народження, була залучена представником іноземної держави до негласної співпраці з головним управлінням розвідки міністерства оборони України”, – йдеться у пресрелізі “судової” установи.

    Імені та прізвища засудженої офіційно не розкривають – вона вказана як “громадянка Д”.

    Водночас російські агенції “ТАСС” та “Інтерфакс” з посиланням на власні джерела повідомляють, що йдеться про пенсіонерку Галину Довгополу. Її ж ім’я та прізвище раніше згадувала “Кримська правозахисна група”.

    Саму ж кримінальну справу окупаційний суд розглядав у закритому режимі, оскільки в матеріалах справи містилася інформація, що є державною таємницею РФ.

    “Громадянка Д. виконувала розвідувальні завдання, спрямовані на збір даних про окремий авіаційний полк Чорноморського флоту, які розкривають терміни дії позивних, частот і ключів, індексів радіостанцій, ключів до таблиць радіопозивних, таблиць чергового радиста і таблиць телефонних, телеграфних, радіопозивних на мирний час”, – йдеться в заяві пресслужби окупаційного суду міста Севастополь.

    Пенсіонерку було визнано винною за статтею 275 Кримінального кодексу РФ (державна зрада), суд ухвалив вирок в середині минулого тижня.

    “ВВС” нагадує, Федеральна служба безпеки Росії у листопаді 2019 року повідомляла про затримання в Севастополі жінки, яка нібито “була завербована українськими спецслужбами і за завдання Головного управління розвідки Міноборони України цілеспрямовано здійснювала збір секретних даних військового характеру”.

    Найсвіжіше

    Популярне