Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії поліція склала протоколи на двох монахинь, які є громадянками Совєтського Союзу

    25 березня співробітники кількох правоохоронних структур Російської Федерації провели чергову серію обшуків та перевірок паспортного режиму в Середньоуральському монастирі Російської православної церкви.

    Саме цією обителлю протягом тривалого часу опікувався позбавлений сану, відлучений від церкви і арештований Сєргій Романов, проти якого порушені кримінальні справи за схиляння до самогубства, самоуправство та порушення права на свободу віросповідання.

    Як повідомляє “Накануне.ру”, процесуальні дії здійснювали співробітники Федеральної міграційної служби, прокуратури та поліції РФ. В результаті проведених заходів, що тривали понад шість годин, силовики склали два адміністративних протоколи, якими оштрафували двох монахинь похилого віку.

    Виявляється, що обидві жінки так давно стали на духовний шлях, що востаннє їхні паспорти змінювались ще за Совєтського Союзу. Примітно, що обидві монахині не вважали за потрібне привести до ладу власні документи після того, як “імперія зла” припинила своє існування.

    Тепер двом “громадянкам Совєтського Союзу” доведеться сплатити штраф за порушення міграційного законодавства і, швидше за все, оформити особисті документи у відповідності до чинного законодавства.

    Таким чином, кількість порушників закону, які пов’язані з Середньоуральським монастирем РПЦ стабільно зростає. Раніше “Духовний фронт” інформував, що в обителі переховувався отець Сілуан (Андрєй Кузнєцов), який підозрюється у вчиненні потрійного вбивства. Перед самим затриманням йому вкотре поталанило втекти від російських правоохоронців. За сприяння у його розшуку та затриманні оголошено винагороду 1 мільйон російських рублів.

    Найсвіжіше

    Популярне